• Gyermekem mézallergiás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdezni szeretném ,hogy 4 éves kislányom testén ,csak a lábain,pattanásra hasonlító-közepén pici sárga pőtty-kiütések lettek. Étkezésében nincs semmi újdonság;kivéve hogy immunerősítés céljából,termelőtől vásárolt propoliszos akácmézet adtam neki reggel és este 1-1 teáskanállal. Erre gyanakszom hogy esetleg ez okozhatja a pöttyeit. A termelő még nem hallott ilyenről,ezért vagyok kicsit bizonytalan... Előre is köszönöm válaszát,és bízom tanácsaiban!

        WEBBeteg szakértő válasza a kiütés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Ön által leírt tünetek nem allergiára utalnak. Inkább arra gyanakodom, hogy esetleg a ruha anyagára pl. nadrágnak, harisnyának az anyagára érzékeny a kicsi, vagy egész egyszerűen befülled a ruha alá és az váltja ki a tüneteket.

        Nem tudom mosószert, öblítőszert váltott e, ez is eredményez hasonló tüneteket. A kis sárga pöttyök a kiütés tetején arra utalnak, hogy bakteriálisan felülfertőződtek ezek a kis kiütések. Ha terjedne és nem húzódna szépen vissza magától keressék fel háziorvosukat, hogy írjon fel egy kis krémet.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-27 22:02:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: