• Roszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT ORVSOK! KÖSZÖNÖM ,HOGY MÁRIS ÍRTAK. A KÉRT ADATOK: WBC 8,90 (10 9/L,RBC 4,36 10 12/L hgb 14,2/dl,hct42,0 %,plt453 (10 9/l) pct0,44%. Köszönettel: egy édesanya

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában


        Tisztelt Kérdező!

        A lánya vérképe minimális eltérést mutat, ami megfelelhet annak, hogy a vérvétel előtt kevesebbet ivott illetve a Plt emelkedés gyakori enyhe vírusfertőzésekben. Ilyen szempontból nem látok okot aggodalomra. Inkább a szédülés miatt nyomoznék egy kicsit (gyakran a szédülés hátterében mitralis prolapsus áll, ez a szív egy billentyűjének gyengesége, mely kezelést nem igényel, de kamaszkorban okoz ilyen tüneteket). Az is lehet, hogy a vegetatív idegrendszere labilis, ez is kamaszkori sajátosság, ilyenkor azt javasoljuk, hogy sózza jobban ételeit, ill. sportoljon ill. váltott hideg-melegvizes zuhanyt alkalmazzon. Én első közelítésként kardiológiai vizsgálat irányába indulnék el, a vérképében olyan eltérést nem találtam, ami hematológiai kivizsgálást tenne szükségessé.

        Tisztelettel

         Dr. Balogh Andrea    gyermekorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-09 12:08:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: