• Peritol 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm,hogy próbál segíteni a problémámban. Leírom a felmerült kérdéseire az adatokat. A kislányom 3,37kg-mal született,48cm-rel,41 hétre. Súlya 4hós korában 6kg,6 hós korában 6,4kg,10h 9kg .1 évesen 9,5kg. Addig amig hagyta hogy megetessem nem is volt nagyobb probléma,mert azért valahogy mindig sikerült megetetnem/figyelemeltereléssel,játékkal,szabadban/,de amikor már kezdett önállósodni,tudta mondani,hogy nem akkor jöttek a gondok.Ez kb 10 hónapos korában kezdődött. Aztán 13 hósan visszaesett a súlya 9,1 kg-ra,majd 15h-an lett újra 9,5 kg. Akkor vittem el vérvételre és vizelet kitenyésztésre. Minden eredménye tökéletes volt,még a vas is,annak ellenére,hogy tejet/tápszert már több hónapja nem evett.Mivel jó közérzetű,vidám gyerek,ezért úgy döntöttem,hogy nem viszem sehova,mert ugysem hiszik el hogy mi a helyzet az evéssel. Még a védőnőm sem hitte el sőt még a rokonság egy része sem. Igaz,soha nem akarta,és nem is etette meg senki,mert féltek tőle.A mai napig csak én tudom rábírni,hogy egyen,és néha másik gyerek társaságában eszik,de ez nem rendszeres. Sajnos nincs a közelben bölcsi,és az ovi még egy év múlva kezdődik. Az majd biztosan megoldás lehet,csak addig nagyon sokat kell kibírnunk.Mióta kapja a peritolt,4 pónapja,azóta hízott 1,2kg-ot.több mint fél évig a 10kg körül mozgott,le-felfele.Most 2 évesen 11.5kg és 88cm. Ránézésre nincs semmi gond vele,már beszél,összerakja a szavakat,ha eszik,akkor önállóan,de csak 5-6 kanállal,mert többet nem kér. És akkor én adom neki úgy,hogy elterelem a figyelmét. Hát nagy volalakban ennyi. Talán így már tud tanácsot adni! Köszönöm előre is a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a étvágytalanság témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kislánya 1 éves koráig nagyon szépen fejlődött ahogy leírta, nagyon szépen "teljesítette" a megfelelő súlynövekedést. Utána valóban kevesebbet nőtt a súlya, de nem áll azért nagyon rosszul. Így az adatok alapján nem aggódnék annyira, de tudom, hogy ezt mindig egy édesanya látja és éli át. 1 éves kor után a kicsik figyelme a világ felé fordul. Sok csodás dolgot látnak maguk körül és nem akarják evéssel vesztegetni az idejüket. Ugyanakkor a mozgásuk is rohamosan fejlődik egyre többet mozognak és ha csak nem egy olyan gyerekről van szó, aki imád enni, akkor sok gyereknek lassul a súlyfejlődése, de nem esik.
        Mindazonáltal a Peritol szirupot én tartósan nem javasolnám, és ha annak kihagyása után nem fejlődik a súlya, akkor egy kivizsgálást javasolnék. De persze beszélje meg háziorvosukkal.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-16 21:59:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó