• Kisajkak fejlődési rendellenessége csecsemőnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        11 hónapos kisbabámon ma vettem észre, hogy a kisajkai két oldalra letapadtak és a hüvelynyílás emiatt teljesen nyitott, fedetlen.könnyen szennyeződik széklettel emiatt és az egyéb következmények miatt aggódom. mi a megoldás ilyen esetben? Műteni kell? Kihez érdemes fordulni? Milyen gyakori ez a jelenség? Milyen következményekkel jár? Újszülöttként a kórházban ez miért nem derülhetett ki? Köszönettel: Kétségbeesett anya

        WEBBeteg szakértő válasza a kisajkak témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha a kisajkak valóban le vannak tapadva, akkor érdemes gyermeksebészeti vagy gyermeknőgyógyászati szakrendelést felkeresni. Előbb azonban kérjék ki házi gyermekorvosuk véleményét. Így látatlanban nehéz megítélni a helyzetet, lehet, hogy normál variánsról van szó, ezért sem szóltak a kórházban, hiszen Ön is csak most vette észre, hogy már 11 hónapos a baba.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-10 23:49:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: