• Pneomococcus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr!Kisfiam 9 hónapos és már 6.alkalommal van gyulladt torka náthája, és 2.alkalommal van begyulladva egy hónap leforgása alatt a bal füle. Most kapott már ospamaxot, supraxot, augmentint, zyrtec cseppeket,és egy kevert orrcseppet. Ma láttam egy riportot a tévében és a pneomococcusrólvolt szó. A doktornő ott azt mondta, hogy csak az oltással fognak megszűnni a betegségek. Lehetséges, hogy kisfiamnak ez a baja. Nagyon félek, kérem válaszoljon. Tisztelettel Lengyel Noémi

        WEBBeteg szakértő válasza a pneumococcus témában

        Tisztelt Szülő!
         
        A Pneumococcus nevű baktérium a gennyes középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás stb. hátterében nagy százalékban fordul elő. Kimutatták, hogy az ez ellen adott védőoltás segítségével ezek a fertőzések lényegesen csökkentek az oltott egyénekben. Azt, hogy a kisfia betegségét mi okozta tenyésztéses vizsgálatok levételével lehetne igazolni (torokváladék, fülváladék), bár sok esetben nehéz a kórokozót kitenyészteni, de gyermeke esetén még számolni kell azzal, hogy kicsi, immunrendszere még éretlen, könnyen elkapja a különböző fertőzéseket.
        Hogy mit tehet Ön? Ha nagyon megijesztette a film, akkor házi gyermekorvosukat megkérheti, hogy írja fel a védőoltást és akkor kisfia védett lesz a Pneumococcus kórokozó ellen. Továbbá gyermekorvosuk fel tud írni immunerősítő készítményt, melynek hatására kisfia ellenállóbb lesz a különböző baktérium okozta fertőzésekkel szemben. Kérje ki háziorvosuk tanácsát és ne aggódjon, ahogy gyermeke nő és immunrendszere erősödik, érettebbé válik és meglátja egyre kevésbé lesz beteg.

        Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekorvos

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-24 08:13:10; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: