• Csecsemő vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Kisfiam 5 hónapos,3 hónapos koráig nagyon szépen gyarapodott a súlya,aztán kicsit elment az étvágya,és a súlya is csak kis lépésekben növekszik.(Csak anyatejet eszik)Mostanában nagyon sokat bukott,ezért vér-és vizeletvizsgálatra küldték.A leletén több eltérés is van,de sajnos én nem tudok ezekből semmire következtetni.Az értékek a következők: absz.neutrophil szám: 1,7 G/l, Neutrophyl% 12,30%, absz.lymphocyta szám:11,30G/l, Lymphocyta%:80G/l, Eosinophil%:5,2%, MCH:26 pg, vizelet ph:8, T vizelet fajsúly: 1,010 g/ml. Se C-reaktiv protein megh:0,6 mg/l alatt. Ezek az eltérések mire utalnak?Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező!

        A kiragadott laboreredményekből nehéz korrekt választ adni. A megadott laborértékekben dúrva eltérés nincs. Kisbabája súlystagnálása hátterében állhatnak bukásai is, ezért egy hasi Uh vizsgálatot kellene végezni, ahol az esetlegesen jelenlevő refluxot ki lehet mutatni.

        Nagyon sok babánál a gyomor és nyelőcső közötti átmenet gyengesége miatt ez gyakori, ezért a gyakoriak a bukások, de legtöbbször 1 éves korukra kinövik. Ha igazolódik, ún. anyatej - vagy tápszersűrítővel, ágyban a fejvég megemelésével, esetleg adott esetben gyógyszeresen is kezelhető. Bár az anyatejes táplálás nagyon fontos, de érdemes lenne a kicsivel újabb ízeket is megkóstoltatni az anyatejen kívül ( őszibarackot, alma, banán pl. első körben) Gyermeke kezelőorvosával és védőnőjével részletesen átbeszélheti babája táplálásának a részleteit.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-15 17:20:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: