• Mélyre tolt lázmérő - csecsemőnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Sajnos kiderült, hogy kisbabám születése óta minden alkalommal rosszul használtam a lázmérőt. Szerencsére legalább digitális, flexibilis lázmérőnk van, de sajnos valószínűleg mindig 4-4.5 cm mélyre toltam a kis fenekébe. Ráadásul az első pár hetet kórházban töltöttük (36. hétre, koraszülött baba, 2.5 kg-mal, 49 cm-el - mára már 7 kg és 64 cm), s rendszeresen, naponta többször mértük a hőjét, amit itthon is folytattunk egy ideig napi egy alkalommal, s azóta is többször előkerült már a lázmérő. Ennek sajnos nem jártam utána, s nem is mondta senki, én pedig csak arra figyeltem, hogy óvatos legyek, arra nem, hogy hány cm-re kerül be. Mindig nagyon vigyáztam, figyeltem közben a Pici arcát, vagy a kijelzőt, sosem sírt, vagy feszengett, nem volt véres a lázmérő és a popsitörlő sem. Megkérdeztem már gyermekorvost és két védőnőt a család mellett, ők azt mondják, hogy ne aggódjak, csak figyeljek jobban a jövőben. Mégis borzasztóan aggódom! Örülnék még egy véleménynek! Úgy tudom, hogy ez a proktológia szakterülete, de nem találtam ezt a szakterületet a listában. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint okozhattam maradandó problémát a kisfiamnak, el kellene vinnem kivizsgálásra? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Egy aggódó anyuka

        Dr. Balogh Andrea válasza a lázmérés témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben maradandó problémát okozott volna az már akkor ott a lázmérés kapcsán kiderült volna. A gyermeke keservesen sírt volna, székletében vér jelentkezett volna stb. Így aggodalomra nincs ok. Ez egy olyan dolog amiből tanult és szépen menjenek tovább,több energiát nem szabad rá szánni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2017. szeptember 06., 16:18; Megválaszolva: 2017. szeptember 08., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: