• magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő! Az utobbi 2hétben gyakran vérzik a 8éves lányom orra.Legutobb vasárnap, de már nagyon intenziven és sokáig vérzett az orra.(eddig sosem volt orrvérzése) Tegnap elvittem a fül-orr-gégészetre, ott nem találtak semmilyen eltérést,és ráirták a papirra, hogy a vérzés helye nem látható, valószinü magas vérnyomás okozza a problémát.Tegnap du. a körzeti orvoshoz elmentünk,(nem gyermekorvos) 140/100volt a gyerek vérnyomása,csuklós vérnyomásmérővel,beutalót kaptunk a gyermek kardiologiára, ahová ma el is mentünk, de visszaküldtek, mert előjegyzés van és decemberre jegyezték elő a gyereket vizsgálatra.Ma itthon mértünk vérnyomást, 139/93 volt.(reggel ébredéskor nyugalmi állapotba).Azt szeretném Öntöl kérdezni, hogy mi okozhat magas vérnyomást ilyen gyermekkorban? És mi a gyógymód rá? Várhat ez a dolog decemberig? Amugy nincs semmilyen betegsége, nem beteges, nem tulsulyos.Az elmult tanévben tesiórák után gyakran hazaküldték fejfájás és hányinger miatt.Vagy épp táncóra után, mert melege volt nagyon és fájt a feje, néha hányt is.Vérvétel volt, kicsi vashiányt igazolt.Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Gabriella

        Dr. Fáklya Mónika válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon sok minden állhat gyermekkori magas vérnyomás hátterében,itt ezeket nem lehet felsorolni. Sajnos a várólistákat nem tudom rövidíteni, de ha a háziorvos úgy ítéli meg, sürgősségi beutalót is írhat.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. augusztus 29., 14:36; Megválaszolva: 2017. szeptember 12., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: