• Labor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 éves kislányomnak a testén bőrkiütés-foltok jelentkeztek.Ebből adodoan a házi orvosunk kért egy labor vizsgálatot,(amit mellékelek)még mielőtt a gyogyszert elkeztük szedni. (.A kiütésre kapot antibiotikumot (cefzil) a kérdésem az lenne a labor utalhat e csontvelő betegségre?!hétfőn ujjab labor vizsgálat fog készülni de nem tudom hogy várjak e addig?!a labor leletet nem tudom csatolni.ezért a a rossz eredményeket leirom. FVS Automataval;2.544 Hemoglobin Automataval:102.8 Haematokrit automatával: 0.311 Vvt térfogat :67.45 Átl Vvt.hgb:22.28 Segment:43.85 Monochyta;18.64 Vérkép szöveg:Vvt-ben mikrocytosis,Hypochromasia Vérsejt süllyedés: 22.0 Se vas :4.3 strf receptor: 6.6 Ferritin: 1.

        Dr. Balogh Andrea válasza a vashiány témában

        Kedves Kérdező! A kislánya vérképe egy vashiányos vérszegénységet mutat és a fehérvérsejtszáma alacsony. A vashiány ebben az életkorban gyakran előfordul, vaspótlással az esetek nagy részében kezelhető. Az alacsonyabb fehérvérsejtszám vírusfertőzés vagy gyógyszerszedés következménye is lehet, érdemes kontrollvizsgálattal megnézni, hogy a fehérvérsejtszám helyreáll-e. Amennyiben alacsony marad kivizsgálás szükségessé válik. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2017. július 25., 13:05; Megválaszolva: 2017. augusztus 01., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő. Öt hónapos kisfiam egy héttel ezelőtt lemászott a szülői ágyról és hanyatt esett. Nem tudom, hogy történhetett, egy pillanat műve volt az egész, pedig tőle 50 cm-re ültem és a másik gyermekemmel váltottam egy mondatot....
        Kedves Doktor Nő! Az utobbi 2hétben gyakran vérzik a 8éves lányom orra.Legutobb vasárnap, de már nagyon intenziven és sokáig vérzett az orra.(eddig sosem volt orrvérzése) Tegnap elvittem a fül-orr-gégészetre, ott nem találtak semmilyen...