• EGYKEDVŰ BABA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő, 11 hós kétpetéjű ikreink vannak, egy fiú és egy lány. A fiú babán kb 2 hete kezdtem észrevenni hogy többszőr réved a tekintet messze mintha valamit nézne a plafonon, vagy csak egy játékot, ábrát néz hosszasan. Amúgy nagyon nyugodt és kiegyensulyozottnak tünik. jó alvó, és jól ütemben növekszik. 4 hetes korától hason alszik es 3 hete tartja a fejét hason akár nagyon hosszú ideig is. Magátol hasról oldalra fordul 1 hete. Ami aggaszt, hogy fura, hogy viszonylag keveset mosolyog ránk (napi 2-3 szor) és nem mindig érdekli ha beszélünk hozzá, ő csak néz egy irányba vagy valamit. Reggelente mosolyal ébred de a jókedve késöbb eltünik. Etetéskor tartja a szemkontaktust, de egyébként ha ő nem akarja akkor nehéz elkapni a tekintetét, de mikor kedve van hozzá és odafigyel akkor tartja a szemkontaktust és nevetni is szokott (visszamosolyog). Ezt leginkább akkor teszi ha közel van az arcunk. Követni is tud a szemével és fejével ha elmegyünk onnan ahol ő van de ezt is csak az esetek kis hányadában teszi, Hangokat is kiad ami leginkább "ő" re hasonlít. A lanytestvére sokkal gyakrabban visszamosolyog és lázhatóan élvezi, hogy foglalkozunk vele, keresi az emberek tekintetét, a fiú kevésbé, leginkább úgy tünik hogy a jatékait nézetetné legtöbbször mint minket. Lehet hogy csak azért tünik fel mert a kislány sokkal aktivabb ilyen téren. Császármetszéssel születtek, és nem voltak koraszülöttek. Kell-e aggódnunk? Tenni valamit?

        Dr. Kerekes Éva válasza a Figyelemhiány csecsemőnél témában

        Kedves Szülők, aggódni nem kell, de el kell vinni a babát gyermekneurológushoz. A kétpetéjű ikrek nem egyformák, és a B magzat gyakran fejlődik jóval lassabban, mint az A magzat, így reméljük, hogy nincs gond, de feltétlenül ki kell zárni egy esetleges epilepsziát a gyermek elrévülései és figyelem hiánya mögött. De addig, ameddig az időpontra várnak, nem érdemes aggódni, az egy pontba nézést viszont érdemes felvenni a telefonnal videóra, hogy a neurológus is megnézhesse. Megnyugtató leleteket kívánok.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. június 21., 16:32; Megválaszolva: 2017. június 21., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő. Öt hónapos kisfiam egy héttel ezelőtt lemászott a szülői ágyról és hanyatt esett. Nem tudom, hogy történhetett, egy pillanat műve volt az egész, pedig tőle 50 cm-re ültem és a másik gyermekemmel váltottam egy mondatot....
        Kedves Doktor Nő! Az utobbi 2hétben gyakran vérzik a 8éves lányom orra.Legutobb vasárnap, de már nagyon intenziven és sokáig vérzett az orra.(eddig sosem volt orrvérzése) Tegnap elvittem a fül-orr-gégészetre, ott nem találtak semmilyen...