• Nem kakil az 1 hónapos csecsemő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ma 1 hónapos a babám, de napok óta lázmerő segitségével kakil de azt is nagyon nehezen! Azt vettem észre hogy mikor jönne ki a kaki akkor össze szoritja a popsiát és csak üvölt! Miert nem kakil magától? Mitől lehet ez? Nem fog a lázmérőzéshez hozzá szokni? Mivel tudnák segíteni? A széklete meg zöld, nyálkás de elvileg semmi betegsége nincs! Tápszeres és anyatejes is!

        Dr. Balogh Andrea válasza a széklet témában

        Kedves Kérdező! A csecsemőknek a székletürítés folyamatát is meg kell tanulni, mint sok más dolgot is. A túl sűrű hőmérőzés nem javasolt, mert ezt a tanulási folyamatot befolyásolhatja. Érdemes Normaflore- t adni napi 1x1 ampullával 1 hétig, az egy kicsit lazíthat a székleten, így talán könnyebb lesz a székletürítés, lehet a hasát kicsit masszírozni, ez megmozgatja a beleket, elősegítve a széklet távozását. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2017. május 17., 12:38; Megválaszolva: 2017. május 18., 16:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő. Öt hónapos kisfiam egy héttel ezelőtt lemászott a szülői ágyról és hanyatt esett. Nem tudom, hogy történhetett, egy pillanat műve volt az egész, pedig tőle 50 cm-re ültem és a másik gyermekemmel váltottam egy mondatot....
        Kedves Doktor Nő! Az utobbi 2hétben gyakran vérzik a 8éves lányom orra.Legutobb vasárnap, de már nagyon intenziven és sokáig vérzett az orra.(eddig sosem volt orrvérzése) Tegnap elvittem a fül-orr-gégészetre, ott nem találtak semmilyen...
        Tisztelt doktor ur a kisfiam lassan ket hete minden reggel hanyingerrel es van amikor hanyassal ebred.A szeklete normalis neha bogyós,laza nincs folyadekot iszik,kapott ceralex tablettat es b6 vitamint de az allapota nem javul.Mitől lehet ez?Szep fogai...