• Mágnes,aggodalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Észrevettük, hogy kislányom egy játékáról eltűnt egy fél centi átmérőjű,lapos mágnes.Sehol nem találom,és bár aminek nincs íze azt a kislányom kiköpi, mégis ott motoszkál bennem a gondolat, hogy mi történhet ha esetleg mégis lenyelte azt a fránya mágnest.Egyértelműen tagadja, hogy lenyelte volna (2éves múlt). Orvosunk rám bízta a döntést,hogy beviszem-e a kórházba röntgenre, amit meg is tettem volna de 1 hónappal ezelőtt röntgenezték a tüdejét és nem szeretném plusz sugárzásnak kitenni. Kérdésem az lenne,hogy ez a mágnes természetes úton távozhat-e a szervezetéből, illetve ha nem akkor mennyi időn belül és milyen panaszokkal járhat a bennmaradása? Válaszát köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a idegentest témában

        Kedves Kérdező! A plusz röntgen vizsgálat nem okoz gondot. Annak segítségével meg lehet állapítani, hogy kislánya lenyelte e a mágnest vagy sem, ha pedig igen akkor megállapítható, hogy a mágnes hol tart a bélrendszeren belül. Mindenképpen javaslom a vizsgálatot. A mágnes elakadhat a bélrendszerben, bélelzáródást, gyulladást okozhat. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2017. május 03., 21:35; Megválaszolva: 2017. május 05., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: