• Mit mutat, miről

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tc.! Gyermekünk EKG leletét csatoltan megküldöm. Mire figyeljünk az EKG által mutatottak alapján? Szükséges-e valamilyen vizsgálat, vagy aggodalomra nincs ok? Megfelelő-e a szív oxigén igénye,illetve ellátottsága vagy elégtelen keringés során mutat-e relatív oxigénhiányt az EKG, eltérések formájában? Mi a teendő? Üdvözlettel és tisztelettel:

        Dr. Molnár Dóra válasza a EKG, gyermek EKG témában

        Kedves Kérdező, az EKG görbe alakját sok tényező befolyásolja, ezért néhány nagyon egyértelmű, nagyon kóros eltéréstől eltekintve a görbe értékelése a páciens vizsgálata, bizonyos adatainak ismerete nélkül nem korrekt, és könnyen tévútra vezethet. Amennyiben felmerül a kisbabánál szívbetegség gyanúja, akkor bármelyik egyetemi központban található újszülött szívbetegek vizsgálatára specializálódott gyermek kardiológus, hozzá kell fordulni. Annyi megállapítható a felvétel alapján, hogy a gyorsabb (felnőttekéhez képest) pulzus ebben a korban nem betegséget jelez, hanem ez normál érték (110/perc). A ritmus, és pitvar-kamrai átvezetés normálnak tűnik. A görbe alakja alapján nem állapítható meg egyértelmű kóros elváltozás, de az alapvonal mozgása jelentősen nehezíti az értékelést. Tehát, bármilyen kétely esetén specialistához kell fordulni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. április 16., 15:07; Megválaszolva: 2017. április 21., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: