• Labor eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő! A kislányom Júliusban lesz 3 éves. Elvittem vérvételre mert nagyon sápadt és hullik a haja, nagyon kis aprócska és a súlya sem gyarapodik nagyon. Amikor megszületett rá egy hétre belázasodott de tisztázatlan maradt az oka. Egy hétig kapott kórházban antibiotikumot és elmúlt. Egy éves környékén nagyon hasmenése volt mindig. Voltunk Gasztroenterológusnál de ott sem derült ki semmi. Most kérném nézze át a laboreredményt hogy Ön mit lát ebből? Mért érték: életkor szerinti ref: Hemoglobin 120g/l 120,00-18,00 Hematokrit 0,347 0,36-0,52 Vérsüllyedés 12mm/óra 2,00-10,00 SGOT 41U/l 0,00-29,00 Viszont az összes többi minden rendben van. CRP is rendben van. Köszönettel P.Judit

        Dr. Fáklya Mónika válasza a rossz súlyfejlődés témában

        Tisztelt kérdező! Az enyhén emelkedett GOT önmagában nem diagnosztikus semmilyen betegségre, viszont gyakrabban van kis emelkedés coeliakiában, ezért érdemes lenne erre egy szűrővizsgálatot végeztetni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. április 10., 15:49; Megválaszolva: 2017. április 18., 08:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő/úr! Egy 3,5 éves fiú gyermekről szertnék tanácsot kérni, akinek számomra furcsa a viselkedése. Koraszülött baba ként jött a világra 7 hónapos korában. Minden rendben volt egészségét tekintve. Ami felkeltette a figyelmem...
        Én a rokonomak próbálok segiteni mert ők külföldön élnek ahol nehezebb a helyzet.2 gyerekuk van . 8 éves és 1 éves. A nagyobbik mar sulyos mind testikeg mind szellemileg. Teljesen nem ertem milyen szindromaban szenvednek de azt monda a koponya...
        Üdvözlöm! Tegnap este a gyerekem a fejében két oldalt mozgásra érzett pattogást. 2 hete voltunk a fejfájása miatt neurológián ami negatív lett vitamarimt kapott napi 1x1 illetve mg oldatot mert szorongós. Kérdésem mitől lehet ez vigyem e el...
        Kislányunkon 2017.09.23 szombat óta a megbetegedés jeleit fedeztük fel.Ez kezdetben kedvtelenséggel homloktáji fájdalommal és étvágytalansággal majd vasárnap déltől 39 fok körüli lázzal párosult.Lázát Nurofen szuszpenzióval...
        Jó napot! Van egy 4,5 éves lányom. Megmértem a vércukrát 11,2 volt az érték. Másnap az éhgy:4,2 1 órás :6,0 2 órás :6,9. Hasfájós, vékony testalkat. Állandóan az édességet kéri, ha nem kap agresszív. A gyerekorvosunk szerint ha az...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Sajnos kiderült, hogy kisbabám születése óta minden alkalommal rosszul használtam a lázmérőt. Szerencsére legalább digitális, flexibilis lázmérőnk van, de sajnos valószínűleg mindig 4-4.5 cm mélyre toltam a...
        Tisztelt Doktornő! Kislányom 2 hónapos, lassan döntenünk kell a rota elleni oltás beadásáról. A problémám a következő: Kislányom naponta 5-6x kakil (csak napközben), ami napsárga, híg, túró-szerű darabokkal, de több alkalommal nyákos...
        Üdvözlöm! 3 hónapos kisfiamnál seborrheas dermatitist diagnosztizált egy hete bőrgyógyás. Kapunk rá Adventan kenőcsöt, amit heti 2-szer javasolt. Sajnos csak akkor tűnnek el a foltok miután bekenem, aztán ugyan úgy kiújul. Először csak...
        Tisztelt Doktornő. Öt hónapos kisfiam egy héttel ezelőtt lemászott a szülői ágyról és hanyatt esett. Nem tudom, hogy történhetett, egy pillanat műve volt az egész, pedig tőle 50 cm-re ültem és a másik gyermekemmel váltottam egy mondatot....
        Kedves Doktor Nő! Az utobbi 2hétben gyakran vérzik a 8éves lányom orra.Legutobb vasárnap, de már nagyon intenziven és sokáig vérzett az orra.(eddig sosem volt orrvérzése) Tegnap elvittem a fül-orr-gégészetre, ott nem találtak semmilyen...