• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadò! A 14 éves lányom az iskolában két dolgozat után és egy felelés előtt rosszul érezte magát. A vedőnő150/60-as vérnyomást mért, de mondta, hogy biztosan a stressz az oka. Kapott egy fejfájás csillapitòt és attòl jobban is lett. Este otthon megmèrtük: 105/61 volt. Már többször mertük kb. mindig ennyi. Kérem tanácsát azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e kivizsgáltatni a lányomat és ha igen, Ön szerint milyen irányban induljunk el. Jelenleg éppen menszeszel, 180 cím magas és 68 kg. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: egy aggòdò anyuka

        Dr. Balogh Andrea válasza a vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A vérnyomás pillanatról pillanatra változik. Izgulás, láz, futás pl. megemeli, míg egy nyugodt alvás csökkenti. Egy egyszeri magasnak mért vérnyomás után annyit tanácsolok, hogy időnként mérjék meg a vérnyomását, ha feszült, ideges vagy csak a feje fáj akkor feltétlenül és az értékeker írják fel egy füzetbe és konzultáljanak háziorvosukkal. Amennyiben jók az értékek teendő nincs, ha több alkalommal magas akkor kardiológiai kivizsgálás javasolt. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2017. február 09., 21:22; Megválaszolva: 2017. február 15., 13:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: