• összerogyó láb babáknál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, a következő a kérdésem, van efy 19hónapos kisfias és ma vettem észre hogy néha megrogy a lába menet közben,főleg akkor ha futni akar. A jobb lába rogy de lehet néha a bal is. Nem sír hogy fájna neki. Ugal játszik legugol. 1évesen elindult,nem volt semmi gond a mozgás fejlődésben, a csípő vizsgalat rendben volt a védő oltásokat megkapta. A kérdésem hogy ez mitől lehet és hogy forduljak e orvoshoz vele. 2napja lefordult a kanaperol de nem igazán ütötte meg magát ez nálunk sűrűn elofordul mert kis örökmozgó nincs sérülés a lábán se a terden. Térdre esett de nem nagyot szinte rögtön elkaptam nem is sirt. Kicsit aggaszt ez a láb rogyás, óvatosan mozog nem is fut mert akkor rögtön rogy a lába el is esik néha emiatt. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kerekes Éva válasza a járászavar témában

        Tisztelt Érdeklődő! Mivel eddigi mozgásfejlődése zavartalan volt, remélem, nincs semmilyen eltérés a panasz mögött. Szerintem kérjenek időpontot és beutalót gyermekneurológushoz, mert a legtöbb helyen 2-3 hónapos az előjegyzés. Ez alatt az idő alatt kiderül,hogy valóban rogyadozik a lába, vagy valami átmeneti (pl. vírusos eredetű) tünetről van szó. Ha a panasz elmúlik, mondják le az előjegyzést, ha nem, akkor talán szerencsésebb, ha megvizsgálja gyermekneurológus.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. január 22., 10:23; Megválaszolva: 2017. január 29., 23:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: