• Reggeli nyirokcsomó duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A 10 éves fiamat elvittem a helyi gyermekorvoshoz az alábbi tünetekkel. Hurutos köhögés, max. 38.8-as láz. Az gyermekorvosi diagnózis vírusos felső légúti fertőzés/gyulladás. Kapott rá Ceclor 375mg retard antibiotikumot, amit még a hétfői napon elkezdtünk szedni 2x1-es adagokban. A szerdai reggelen viszont nagyon megijedtem, mikor megláttam, hogy a fiam bal nyirokmirigye egy kisebb tojásméretűre megduzzadt. Én és a feleségem is több gyógyszerre érzékeny, így nagy volt az ijedtség. Gyorsan visszamentünk a gyermekorvoshoz, aki a gyógyszert felírta (újra egy dobozzal felírt) és újra megvizsgálta a fiam és már akkor a diagnózisba már belevette, hogy mandula gyulladása is van és nem kell megijedni a duzzanattól. Mai reggel felébredéskor nem jelentkezett a duzzanat csak majd már amikor felkelés után a reggelihez leültünk. Így volt ez a szerdai napon is. Az lenne a kérdésem, hogy miért csak reggel duzzad be ennyire a nyirokcsomója, ami kb 2 óra múlva valamelyest visszahúzódik, de így is látszik szabad szemmel is? A mai nap, mintha nagyom is lenne a visszahúzódott duzzanat. Többször volt már a fiamnak felső légúti megbetegedése, de duzzanattal még soha nem járt. Lehet-e ez gyógyszer rezisztencia?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a nyirokcsomó duzzanat témában

        Tisztelt kérdező! Ez nem gyógyszerérzékenység és nem gyógyszer-rezisztencia tünete, hanem magának a fertőzésnek a részjelensége.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. január 19., 14:03; Megválaszolva: 2017. február 03., 15:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő. Öt hónapos kisfiam egy héttel ezelőtt lemászott a szülői ágyról és hanyatt esett. Nem tudom, hogy történhetett, egy pillanat műve volt az egész, pedig tőle 50 cm-re ültem és a másik gyermekemmel váltottam egy mondatot....
        Kedves Doktor Nő! Az utobbi 2hétben gyakran vérzik a 8éves lányom orra.Legutobb vasárnap, de már nagyon intenziven és sokáig vérzett az orra.(eddig sosem volt orrvérzése) Tegnap elvittem a fül-orr-gégészetre, ott nem találtak semmilyen...