• Visszatérő láz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo napot kivánok!a kislányom 2 éves,fallot-IV,és pulmonális homograftja van!már 2 honapja beteg,többször lázas,hányás hasmenéssel kezdtük!kapott cedaxot,a 4.napon is volt láza,ezért aktilra váltottak!lejárt a gyogyszeres 7 nap,utána egy hétig semmi!aztán ujra lázas lett,we 22,crp 37!ismét hasmenés,antibiotikum,cefzil!pár nap mulva we 21,crp 13,fvs 3.4!ebből itélve virusfertőzés!pár nap mulva ismét láz,középfülgyulladás!ez most zajlik,Clacid-ot kap!a kérdésem az lenne,hogy a kezelés mellett a 4.napon lehet e láz????38.4 végbélben!mik a tünetei az endocarditis profilaxis-nak!2 hete mlátta kardiologus!köszönettel!Sylke

        WEBBeteg szakértő válasza a visszatérő láz témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        Az antibiotikum terápia ha hatásos, akkor 4. nap már nem illik láznak lenni. az első 3 napban még lehet, de akkor is csökkenő tendenciát mutat. A végbélben mért 38,4C az nem láz, hiszen abból 0,5C-ot le kell vonni, azaz a kicsi hője 37,9C, ami hőemelkedésnek felel meg.
        Az endocarditis profilaxis az nem tünet, az maga az endocarditis, azaz a szívbelhártya gyulladás tüneteinek a megelőzését szolgálja. A szívbelhártya gyulladás tünetei szerteágazóak,: szapora szívverés, rosszullét, hányás, magas láz, stb.
         
        Tisztelettel:  Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-22 15:50:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: