• Fejfájás gyerekeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Segítségüket kérem. 8 éves kisfiamnak kb. 3-4 hete minden nap fáj a feje, egyre erősebben. Eleinte csak délután és esti órákban említette, de most már reggeltől folyamatosan fáj, estére pedig felerősödik. Más tünetet nem említ. (Bár előfordult mostanában a hasmenés 1-2 napig és két hete volt egy 3-4 napig tartó magas lázzal járó "megfázása". De már előtte és azóta is folyamatosan fennáll a fejfájás.) Kérésre kétoldalt a halántékánál mutatja a fájdalmat. Hétvégén és hétközben is egyaránt jelzi és rákérdezve talán leggyakrabban evés közben illetve futás/foci közben említi, hogy akkor kezd el fájni. De emellett minden megerőltetés mentes időszakban is ugyanúgy fájlalja. Szemészetre már kértünk időpontot, ezen kívül szeretném megkérdezni milyen probléma lehet még a háttérben, illetve milyen vizsgálatokat érdemes elvégezni. Sajnos mint gondolom minden anyuka, szeretném kizárni az agydaganat és egyéb súlyos betegségeket. Kérem segítségüket. Emellett még egy kérdésben kérném a segítségüket. Fent említett kisfiamnak egy szemölcs található az egyik csuklóján. Bőrgyógyásznál jártunk, mindenféle-fajta ecsetelőt kipróbáltunk, amit felírtak, de csak rétegek jöttek le, eltűnni nem tűnt. Így kb. fél éve beszüntettük az ecsetelést. Van-e valamilyen nem túl drasztikus megoldás még ennek eltüntetésére? Köszönettel: agy aggódó szülő

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Szülő! Neurológiai és Fül-Orr-Gégészeti kivizsgálása indokolt, de általában nem áll a fejfájás mögött semmilyen rosszindulatú betegség, daganat. Vagy migrén, vagy szorongás, vagy melléküreg-gyulladás állhat mögötte. Megnyugtató leleteket kívánok!Azt azért tudnia kell, hogy ebben a korban a koponya Ct nagyon komoly sugárterheléssel jár, és ártalmas , csak nagyon komoly indokkal végezhető !


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. november 20., 21:35; Megválaszolva: 2012. november 22., 00:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A Gaba-aminosav hatásairól szeretnék kérdezni! 7 éves Kisfiam nagyon rossz alvó, egészen pontosan nehezen alszik el, de ha elaludt végre már jól alszik. Képes éjjel 11-fél 12ig is fent maradni, mert ő nem álmos. Olvastam a...
        Tisztelt Doktornő! 16 éves fiam 4 éve szenved visszatérő hasi görcsöktől, melyeket szél, és olykor hasmenés kísér.A fájdalmat hányás ízű böfögés előzi meg, ami általában reggel jelentkezik, a fájdalom pedig 1-2 órával utána. A...