• Emelkedett-e a CK és LDH eremény gyereknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kisfiam véreredményében a CK szint 239 U/l LDH 495 (240-480) Mivel már volt emelkedett CK szintje, akkor 229 volt, akkor elküldtek az immunológiára, de nem találtak semmit, és azt mondták, hogy átmenetileg volt emelkedett, és ellenőriztessük. Ennek lassan egy éve, közben lakóhelyet változtattunk. Megnézettem a kisfiam CK-t és most 239 volt. Reggel ment vérvételre, mindenféle megerőltetés és sport, sérülés kizárva. A házi orvos azt mondta, ez még nem sok, az több ezernél kezdődik. De én mégis aggódom, mert állandóan fáradt. 13 éves, hirtelen nagyot nyúlott, de a fáradtság, a fejfájás már régi dolog nála. Kérem adjon tanácsot, hogy megnyugodhatok-e, vagy hova forduljak segítségért. Újabban még a vérnyomása is emelkedett szokott lenni. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Balogh Andrea válasza a fejfájás, fáradékonyság, CK témában

        Kedves Kérdező! Háziorvosának igaza van, az ekkor CK szint emelkedés nem fontos. Elég egy testnevelés óra, egy izomba adott injectió és már ennyire megemelkedik az érték. Az LDH ha önmagában magas az szintén nem gond, probléma az lenne, ha a többi májfunkciós érték (GOT, GPT, GGT stb.) is emelkedést mutatna. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. november 23., 21:51; Megválaszolva: 2011. november 28., 15:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: