• Aggódó édesanya!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Úr/Nő! Kisfiam időnként /hetente 1-2 alkalom /fájlalja a fejét és a mellkasát / leginkább bal oldalt /. Azt mondja, úgy érzi, mintha összenyomnák. Ilyenkor verejtékezik is. Van úgy, hogy egy napra belázasodik, másnapra nincs láza és ugató köhögése van. Ez leginkább az esti órákban jelentkezik nála. Arra panaszkodik gyakran, hogy fáradt, s hogy nehéz neki odafigyelni órán. 10 éves és ötödik osztályos. Magas az iskolában a követelmény és sok a házi feladat is. Látom, hogy teljesíteni szeretne ezért feszült, mert nagyon jó képességű gyerek és az osztálytársai is azok. Korábban az orrvérzései voltak, mellyel kivizsgáláson voltunk, s időnként a hematológiai gondozóba járunk, mivel magasabbak a véralvadási értékei. Az orvosa szerint az eredményei nem utalnak veszélyes problémára. A háziorvos broncho - vaxom kúrát javasolt, mely javított az állapotán, bár láza azóta már volt. Kérdésem, hogy állhat- e szervi probléma a háttérben, vagy inkább a stressz és a fáradtság okozza a problémát? Szeretnék a gyermekemnek segíteni. Válaszát előre is köszönettel veszem. Üdvözlettel: egy aggódó édesanya.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a fejfájás témában

        Tisztelt kérdező! Gyermekkardiológiai szakrendelésen javasolnám a gyermek vizsgálatát.A pszichés ok inkább akkor merül fel, ha a szervi okot már kizárták.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. november 17., 14:19; Megválaszolva: 2011. november 20., 15:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: