• Szobatisztaság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nappal szobatisztak vagyunk - ejszaka kell a pelus. Hogy szoktassam le? Estenkent ugyan van pisi a wc-be es sajnos neha kadba):, de annyit iszik az ejszaka folyaman, mint egy teve es persze reggelre tele a pelus. amugy meg alszik, mint a bunda. Mit tegyek? az oviban ez alapkriterium... Segitseg!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a szobatisztaság témában

        Kedves Anyuka!

        Az éjszakai bevizelés 5 éves korig élettaninak tekinthető, kezelést csak akkor igényel, ha a gyermek betöltötte az 5. évet. Fiúknál ez 6 éves korig is kitolódhat.

        Persze a szülő addig is szeretne valamit tenni. Az első és legfontosabb, hogy ne igyon sokat a gyermek - éjszakára egyáltalán nem szükséges folyadék adása -, illetve az sem mindegy, hogy milyen folyadékot fogyaszt. Esti kakaó fogyasztása ellenjavallt!

        Ha néhány napos közelharc árán sikerül leszoktatni az éjszakai folyadék ivásról, akkor le kell venni a pelenkát, helyette gumilepedő használata célszerű. Amíg a pelus rajta van, nyugodtan bevizel, még ha érzi is a vizelési ingert.

        Egyébként az óvodában ez nem lehet alapkritérium, az alvásban bevizelőt kötelesek felvenni, legfeljebb kényelemből mondta ezt az óvónő, csak az ébrenléti szobatisztaság feltétel.

        Tisztelettel: 
        Dr. Barla Erzsébet gyermekgyógyász-nephrológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-28 22:14:23; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: