• Wilson-kór - Mikor javul az állapotom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Wilson-kórban szenvedek, a tüneteim: fej hátrahúzódás, amit a fejbiccentő izmok összehúzódása okoz, fejremegés. Már 3 hónapja szedem a Metalkaptase-t. Néha úgy érzem, a tüneteim erősebbek lettek, mint amikor nem szedtem a gyógyszert. A kérdésem az lenne, mikortól várható javulás, ha ezt így meg lehet jósolni.

        WEBBeteg szakértő válasza a wilson, Wilson-kór, javulás, gyógyszer témában

        A tüneteiért, mint bizonyára azt már Ön is tudja, az agy basalis ganglionjaiban (mozgás szervezésében részt vevő struktúrák) lerakódó réz általi károsodás tehető felelőssé. A D-penicillamin segít a szervetben a felesleges réz megkötésére.

        A tünetek sajnos nem kezdenek el rögtön javulni, egyéntől függő, hogy mennyi idő múlva várható javulás. A Metalkaptase adagját úgy kell beállítani, hogy közben nézni kell a szervezetben a réznek a szintjét, hogy megfelelő mérvű e a csökkenés.

        Sajnos vannak olyan esetek is, amikor a javulás nem olyan látványos, mert a kialakult károsodás visszafordíthatatlan. Ilyenkor a gyógyszer szedésével a további rosszabbodást lehet megelőzni. Szedje tovább a gyógyszert, és bízzon a javulásban.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:34:06; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: