• Vérszegény gyereket miért kell onkológiára vinni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlet!

        Az lenne a kérdésem, hogy a 4 éves unokahúgomat onkológiára kell vinni. Az előzménye, hogy vérvételen voltak és megállapították, hogy vérszegény és súlyos vashiánya van, ezért beutalták az onkológiára. Kérdésünk az lenne, hogy mit vizsgálnak itt, mert erről nem kaptunk felvilágosítást és ez pánikot kelt a családban.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a vérszegénység témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyerekgyógyászat területén belül a hematoonkológia foglalkozik a vérképzőszervi és a daganatos betegségekkel. Tehát egy azon orvos foglalkozik pl. az ártalmatlan vérszegény gyerekekkel és a súlyos kis páciensekkel. Így emiatt ne aggódjanak. Egész egyszerűen ilyen a képzési rendszer.
        A vérszegénység oka több minden lehet, lehet táplálkozási zavar (kevés húst eszik pl. a kicsi), okozhatja pl. bélférgesség, lisztérzékenység, de pl. a Hemoglobin örökletes zavarai is pl. Thalassaemia nevű betegség. Itt ezeket kizárják és megnézik miért vérszegény a kicsi.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea   gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-12 19:26:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: