• Nem akar enni!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedes Doktornő/Úr!

        Nekem van egy kislányom aki májusban  lesz 3 éves.Az a bajom csupán vele,hogy nem akar enni.Állandóan csak a kakaó.Napjába megiszik majdnem egy litert,de mellette örülök neki ha egy virslit megeszik.Ebédelni sem ebédel.Már nem tudok mit csinálni,hogy egyen.A bölcsibe szépen eszik csak itthon nem.Nem lehet valami baja?Vashiány stb?Nem tudna segítséget adni,mit tegyek.14 kiló,nem sovány átlagos testalkatú.

        Várom válaszát.Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a étvágytalanság témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az a tény, hogy a bölcsiben eszik azt mutatja, hogy nagy gond nem lehet. Nyilván ott látja, hogy a többiek esznek és ez nagy húzóerő. Át kellene gondolnia, hogy otthon miért nem eszik, mert olyan betegség nincs, hogy a bölcsiben eszik otthon pedig nem. Nem tudom otthon közösen étkeznek e, jó hangulatban telnek e az étkezések stb. A túl sok kakaó fogyasztás nem jó, mert eltelik tőle a hasa és már nem lesz éhes. Gondolom persze örül, hogy legalább azt megissza.
        Szóval azt hiszem érdemes átgondolni, hogy otthon miért nem eszik, nem tudom esetleg született e kistestvére, történt e tragédia a családban, az is kiválthat ételmegtagadást a gyerekek részéről.

        Tisztelettel:   Dr. Balogh Andrea  gyermekorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 19:07:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: