• Mi ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tanácstalan vagyok.Szeptember végén kezdődöt.A két lányom beteg let infulenza.azóta folyamatosan betegek 2szer voltak tüdőgyulladásba 4nap szünettel követe az egyik a másikat.1 hónapja járunk pulmológushoz első alkalom megállapitotta tüdőgyulladás rá egy hétre ugyan ez.Szintén egy hét múlva megállapitott diagnózis asthma.2009.01.05 hétfőn tünet mentesek pedig én mondtam a doktornőnek,hogy először a homloka most pedig a füle fáj és este elkezdi és reggelig be sem fejezi a köhögést.Azt monta azért köhög mert alergiás nem tudom mire mikor a vérkép semmilyen allergiát nem mutatot ki.Keressek másik orvost azt tanácsolták és kérjem a bőrpróbás allergia vizsgálatot.Egyik orvostól a másikig szaladgálunk.A köhögésnél nem hallanám hogy sípol a doktornő is csak akkor hallota amikor betegek voltak.(láz tüdőgyulladás) kérem segicsen nekem köszönettel Ági

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőgyulladás témában

        Tisztelt Ági!


        Nagyon sajnálom,hogy ennyi baja van lányaival, de fontos lenne tudni hány évesek? Ettől nagyon sok minden függ a további kivizsgálást illetően és a kezelést is érintheti.
        1 és 5 év között a gyerekeknek még nincs teljesen kifejlődve a légzőrendszerük és gyakrabban kapnak főleg vírusos fertőzéseket. Ez önmagában nem is lenne baj, mert igy edződik az immunrendszerük, de az már baj, ha szeptembertől január elejéig gyakroltailag be nem áll a szájuk a köhögéstől. 


        5 év után gyakoribb az allergia okokzta légúti megbetegedés és ilyenkor már ezt is kell vizsgálni. Elvégezhető a bőrpróba és megfelelő asztma gyógyszereket is kaphatnak. Sajnos a rendelkezésemre álló adatokból nem tudom megállapítani, hogy mi a baj, mi az oka betegségeiknek. Egy biztos ilyen gyakori visszaesés inkább allergiára vallana mintsem fertőzésre, légúti infekcióra.
        Szerintem meg kéne vizsgáltatni a gyerekeket egy gyerekgyógyász, pulmonológus allergológus szakemberrel is, vizsgálják ki, nincs-e allergia, cystás fibrózis, bronchiectázia a panaszok hátterében.
        Menjen keressen szakorvost, hátha sikerül megszüntetni a panaszokat.


        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-06 17:47:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 08:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: