• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr!Gyermekem több hete szédül,és rosszul érzi magát.A doktorok sajnos nem segítenek,egyszerűen nem tudják mi lehet a gond.A vérnyomása alacsony,viszont a pulzusa az nagy a korához képest.Ön szerint miről lehet szó?Szívbetegségre utalhat ez az egész ?Most már mi kezdtük ezt hinni,más okot nem találunk.Ön/Önök szerint mi lehet a baj,mi okozhatja ezeket a rosszulléteket,és miért nem múlnak el? Válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az alacsony vérnyomás lehet az egyik oka a szédülésnek. Ilyenkor a pulzus normálisan is magasabb. Ez lehet alkati dolog is, sajnos frontfüggő is, különösen akkor, ha serdül gyermeke.

        Serdülőkorban előfordul még a vegetatív idegrendszer labilitásából adódó szédülés, amikor hosszú állás, vagy hirtelen felállás következtében szédülés alakul ki, ilyenkor érdemes jobban sózni az ételeket, váltott hideg- melegvizes zuhanyt alkalmazni és minél többet sportolni.

        Mivel az Önök esetében akut dologról van szó, a háttérben lehet fülészeti ok is. Egyes vírusok előszeretettel támadják meg a belsőfülben elhelyezkedő egyensúlyérzékelő szervet, ami szédülést okozhat. Éppen ezért fülészeti vizsgálatra el lehet menni, beutaló nem szükséges. Onnan már beutalóval tovább tudják küldeni Önöket további vizsgálatra: kardiológáira, ideggyógyásztara. Az ideggyógyászatot azért írom, mert idegi eredetű is lehet a szédülés.

        Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 19:21:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: