• Migren

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kisfiam hydrocephalusos,tavaly volt schoent csereje.Szeptember ota fejfajasra panaszkodik majd hany.De ez 5-6 naponta jelentkezik nala.Az idegsebeszeten nem talaltak semmit elkuldtek neurologiai kivizsgalasra ahol azt mondtak,hogy migren.Van amigrennek ilyen fajtaja ami ennyire periodikusan jelentkezik. Most kezdtuk el a Depakine chronot szedni de meg a hatas nem jelentkezett

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        A migrén az utóbbi időben a gyermekek körében is egyre elterjedtebb. Mai felgyorsult világunkban a gyermekeket egyre több inger éri, melyet nehezen vagy nem tudnak igazán feldolgozni. Ez sok gyermek esetében migrén formájában jelentkezik. Migrént válthat ki továbbá gyermekekből az időjárási front, a fáradtság, bizonyos ételek fogyasztása például: csokoládé, zsíros sajtok, kóla, mogyoró, kínai fűszerek, vakító, váltakozó intenzitású fényingerek. A migrénen belül gyermekkorban van egy úgynevezett periódikus hányással járó migrén szindróma, kisfiának is feltehetőleg ez lehet az Ön által leírtak alapján. Amit tehet, hogy ilyen esetben kisfiát egy elsötétített szobába lefekteti, fejére tesz egy vizes ruhát és ha lehet gyermeke aludjon egy nagyot. A folyadékpótlásra kell még ilyenkor odafigyelni illetve hányáscsillapító kúp adható. A legtöbb esetben ez segít. Amit tehetnek még, hogy megfigyelik, hogy van e valami kiváltó tényezője a fejfájásoknak és ha lehet, akkor azt elkerülik.
        Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea
        Csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-03 21:14:31; Megválaszolva: 2011. július 28., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: