• Vérzékenység tünetei? II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az előző levelemre hivatkozva lenne még egy kérdésem, hogy vérzékenység állhat-e a háttérben, ugyanis a fül-orr-gégészeti vizsgálat már megtörtént és semmi rendellenességet nem találtak. A háziorvosunk az előző levelemben említett INR értékből gyanítja a vérzékenységet, erre szedi rendszeresen a Rutascorbint. A vérnyomásmérést és a teljes körű kivizsgálást minél előbb elkezdjük. Köszönettel: Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a orrvérzés témában

        Kedves Kérdező!
         
        Ahogy Ön is írta, érdemes körbejárni a kérdéskört. A vérnyomások rendszeres mérését és a haematologiai kivizsgálást. Az INR idő megnyúlt volta valóban utalhat vérzékenységi hajlamra, de ez ettől bonyolultabb. Érdemes ezt a vizsgálatot megismételni és kiegészíteni speciálisan haematológus szakember által kért vizsgálatokkal (azért írom, hogy haematológus végezze a vizsgálatokat, mert Ő tudja a véreket speciális laborokba irányítani, ő a szakember ebben a témakörben és akkor a gyermeket nem kell 2x megszúrni, jó esetben elég csak egyszer). Sokszor ugyanis nem a tipikus hemofíliára jellemző faktorhiányokról van szó, hanem egyéb faktorok hiányáról.

        Ezek esetében gyakran kezelésre nincs szükség, de jó tudni ha a gyermeknek valamelyik faktorból kevesebb van, mert akkor ha valaha műtétre kerül sor, akkor a műtétet végző orvos tudja, hogy adott esetben szükség lehet ennek a faktornak a pótlására. Persze az is lehet, hogy minden rendben van csak gyengébbek az érfalai a kisfiúnak és akkor a Rutascorbin szedése elegendő.
        De nem találgatok, a vizsgálatok segíteni fognak Önöknek és biztosan meg fognak nyugodni a végére.
         
        Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-14 17:32:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: