• vvt.süllyedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nagylányomnál vashiányt állapytottak meg 1.9 volt a vas 2008.03. hóban, akkor is magas volt a vvt.süllyedése 38 a vashiányra fogták azóta gyógyszerrel táplálkozással ez 9.2 lett, de az a gondom, hogy a vvt. süllyedése még mindíg 40. A mért 9,2 vas és a 40-es vvt.süllyedés 1 hónap vastabletta szedés utáni állapot, az orvos tanácsára. Panaszai nincsenek, de ennek valami oka lehet és az illetékesek nem foglalkoznak vele. Hol induljak el???

        WEBBeteg szakértő válasza a vashiány témában

        Üdvözlöm!

        A vashiány egy tünet, melynek hátterében mindig keresni kell az okot, leggyakrabban valamilyen vérzést (székletben, vizeletben, nőknél a leggyakoribb a bővebb menses), ezenkivül felszívódási zavar is lehet a hátterében. Amennyiben ilyen irányú vizsgálatok történtek, esetleg lehet valamilyen magyarázata a gyorsult süllyedésre. Ezen kivül fertőző betegséget kellene kizárni (vérvétel és képalkotó vizsgálatok lennének szükségesek).

        Tisztelettel: Dr. Miltényi Zsófia haematológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-08-28 09:34:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:20

        Tudjon meg többet: vashiány
      • Kérdések és válaszok a témakörben: