• Nem mosolyog 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! 1 éves gyerek nem mosolyog Vizsgálták és agykárosodás, agyi retardáció ( genetikai betegség, oxigén hiány) . De mégis mekkora? Köszönöm! Nina

        WEBBeteg szakértő válasza a agykárosodás témában

        Kedves Nina!

        Ezt nagyon nehéz megmondani. A károsodás mértékét kizárólag a gyermeket kivizsgáló szakemberek becsülhetik meg a leletek és a gyermek hosszabb távú követése alapján. Meg kell beszélni a gyermeket kezelő orvosokkal, rehabilitációs szakemberekkel, hogy milyen képességei sérülhettek, illetve maradhattak épen, hogyan lehet a legjobban fejleszteni, mit kell azért tenni. Valószínűleg azért nincs erről megfelelő információja, mert pontosan megmondani a kimenetelt lehetetlen, ezért nem is mondhatta senki. Ugyanis megfelelő fejlesztőmunkával kifejezetten súlyos agykárosodás esetén is jelentős, időnként csodaszámba menő eredmények érhetők el. Ehhez nagyon sokat kell dolgozni a gyermekkel szakemberek irányításával. Ilyen módon nem is az a legfőbb kérdés, hogy milyen súlyos az agykárosodás, hanem hogy mit lehet tenni a minél jobb fejlődés érdekében.

        Tisztelettel:  Dr. Gócs Viktor


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-08 09:51:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: