• Összefügg az allergia a mandulagyulladással?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Férjem 34 éves, az utóbbi 3évben egyre fokozódó allergia panaszokkal. Kérdésem az lenne összefüggésben van-e mandulagyulladás az allergiával? Fül-orr-gégész orvostól 3féle antibiotikumot szedett egymás után, ezek a szerek nem hatottak. Elment magán rendelésre, ott a fül-orr-gégész szakorvos azt mondta felesleges gyógyszert szednie, nincs fertőzése, valószínűleg az allergia okozhatja a torokgyulladást, ne foglalkozzon vele. Sajnos ezt nehéz megvalósítani, mert kb. 2-3hónapja hol gyengébben, hol erősebben fáj a torka. A manduláját nem szeretné kivetetni. Mit tanácsol? (allergiára nem szed gyógyszert)

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Kérdező! Erre a kérdésre azért nem lehet választ adni online tanácsadás keretében, mert nincs lehetőség a beteg vizsgálatára, két eltérő szakvélemény van, sajnos innen nem tudom eldönteni, kinek van igaza. Esetleg megpróbálkozhat antiallergén szerrel, ha antibiotikumra nem volt javulás.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. szeptember 28., 13:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: