• Torokfájás: daganatos elváltozás??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr nő/úr/A férjem első vizsgálata rötgen felvétel volt ez volt rajt,a jobb oldali sinus maxillaris nyálkahártyája,a bal oldali kp.fokban duzzadt. A sinus frontalis légtartó.Ez után jött a CT-vizsgálat diagnozisok:1 J31.2 Idült pharyngitis 3 J31.2 idült pharyngitis TC:j.o. garatfal 4-5 cm hosszan megvastagodott ill 13x8mm lágyrészelváltozás,csontdestrukciónem ír le,felső parajug.regiobanmet.-re gyanus nycs Jo retromandibularisan 1db 0,5x1 cm ill több apro nycs számos regioban.Ezután volt egy Laryngofiberoscopia:itt a makroszkoposan a daganatszövet nem volt látható.Ezután még altatásban mélyebb szövetekböl mintát vettek és ez volt rá irva,hogy rosszindulatú daganatos elváltozásra utaló jelek az anyagban nem voltak.De a torok fájása még mindig van .Utoljára 2011 09 14-én volt vele orvosnál és mindent rendben találtak.ezért nem tudjuk,hogy mitévők legyünk.Várjuk a válaszát.Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokfájás témában

        Tisztelt Asszonyom! A leírtak alapján kénytelenek vagyunk elhinni, hogy nincs tumora a férjének. Krónikus garatgyulladás fájdalmat okozhat, ezt néha a refluxbetegség súlyosbíthatja, ezért érdemes volna Salvus vízzel ivókúrát próbálni, ami napi 2 dl salvus óránkét 1 korty sebességgel való elfogyasztását jelenti. Újabb tünetek esetén ismételt gégésdzeti vizsgálat javasolt.


        Kérdés: 2011. szeptember 27., 07:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: