• Fülészet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Nő/ÚR Egy éve egyik reggelre bal fülemről el ment a hallásom,zugott és bizonyos mozdulatra nagyon szédültem.Fülészeti vizsgálaton kiderült dobhártyám befelé huzodik,fül szerkezetileg ép,hallás nincs,ép ellen oldal.Térszükitő folyamatra gondoltak.Ideg gyogyászat negativ,CT,MR negativ,stok uh negativ.Ez után Nootropilis inf.-t kaptam 19amp-t,majd B1 vitamint.2-honap után beszéd értés nem a hang hallás teljesen ép lett,fülzugás megmaradt,szédülés nagyon minimális.Ekkor ideg gyulladásra vagy belső fül gyulladásra gondolta.Azota is ez hol jobban felerősödik és semmit sem hallok hol csökken.Az utobbi időben gyakran előfordul,hogy amikor a hallásom csökken azon az oldalon nyomást érzek.Mint ha a koponyámbol tulnyomás lenne a fülembe és ilyenkor azon az oldalon a számig enyhén zsibbad az arcom.Legtöbbször időjárás változás környékén tapasztalom.Szeretném megkérdezni, hogy ön mit javasolna?Nyaki gerincsérvem tudom,hogy van a carotis UH-m nem volt EkG-neg.Normál testalkatu vagyok,rendszeresen mozgok,vérkép,SE norm.Köszönettel

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Hölgyem! Az ön által leírt panaszok hátterében számos ok állhat, igen örvendetes, hogy a térszűkítő folyamatot kizárták, valamint az is, hogy az értágító infúziós kezelés jó eredménnyel zárult. A nyaki gerinc rendellenességei jelentősen összefügghetnek a panaszaival, de pszichés tényezők is súlyosbíthatják. A mozgás, az aktív életmód sokat segít, ha depresszióra hajlamos, akkor akár gyógyszeres kezelés is szóba jöhet ezirányban.


        Kérdés: 2011. szeptember 24., 22:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó