• Orrdugulás ismét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Régebben sajnos a rengeteg orrcseppbnek köszönhetően sérült az orrnyálkahártyám, és folyton orrdugulással küszködtem, éjszaka nem tudtam rendesen aludni sem. Aztán sikerült javítani a dolgon. Nyáron nincs gond általában, nem dugult el éjszaka sem, de most ismét éstrevettem, hogy megint kezdődik, most már több napja tapasztalom az éjszakai orrdugulást. Mi lehet a gond? Köszönöm előre is a segítségét! Szép napot!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Orrdugulás témában

        Tisztelt Hölgyem! Sok oka lehet a panaszának. Allergia, várandósság, stressz, beidegzési zavar (vegetatív idegrendszer), stb. Hagyományos náthára való orrcsepp csak igen rövid távon jön szóba, én NeilMed SinuRinse-t használok és javaslok kóroktól függetlenül ilyen esetekben, meglehetős sikerrel. Napi 2x240ml fiziológiás oldatos öblítés. Ha 2 hétig semmi javulás, akkor szteroid orrspray, de részletes kivizsgálás fül-orr-gégészeten mindenképp szóba jön.


        Kérdés: 2011. szeptember 23., 11:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a mandula fizikális nyomásakor genny ürül. De egyértelműen nem tudják, érdemes-e kivenni a mandulám,...
        Nap, mint nap sokat telefonálok. A fülem érzékennyé válik és a torkom /garatom mindig azon az oldalon fáj, (nyelésre fáj) ahol épp sokat telefonálok.
        Tisztelt Doktornő, fülzúgás miatt készült koponya MR, ennek "eredménye" volt a chronicus sinusitis maxillaris és arcüregi ciszták. Visszamentem fül-orr-gégészetre, kaptam szteroidos Mometason Sandozt és egy antibiotikumos orrkrémet. Tudom, nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül ez év január elején arra lettem figyelmes, hogy a jobb oldalamon lévő nyaki területen egy enyhe nyomást kezdtem el érezni. Ez fokozatosan erősödött, majd egy megbetegedés lett a vége, aminek a végén...