• Éjszakai "roham"

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Mostanában egyre gyakrabban fordul elő, hogy éjszaka amolyan náthás "roham" jön rám. Bedugul az orrom, folyik a könnyem-olyannyira, hogy felébredek rá- és ráz a hideg, nagyon leizzadok. Olyan,mint amikor nagyon meg vagyok fázva. De se előtte, se utána, reggelre már nincs semmi bajom. Pollenallergiás vagyok ugyan, de gyógyszert szedek rá. Bár legutóbb is csukott ablaknál aludtam, mégis előjött ez, így nem hinném, hogy az allergia lenne. Viszont mikor felébredtem az imént említett tünetekre, bevettem egy allergiagyógyszert és mintha jobb lett volna, bár az is lehet, hogy csak szokásosan reggelre múlt el és semmi köze a gyógyszerhez. Vajon mi okozhatja ezt? A náthás reakciókat még nem furcsállanám annyira, de a hidegrázást és az erős izzadást már igen. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a orrdugulás témában

        Kedves Kérdező! Amit leír, az valóban az allergia tüneteinek tekinthető és allergiás lehet olyan anyagra is, ami nem a szabadban, hanem a lakásban található. Hogy mi az, annak megállapításához az allergia tesztet meg kellene csináltatni. A hidegrázás és izzadás valóban másnak tünik, de lehet oki összefüggésben az allergiával is. Részletes kivizsgálaás helyett nem kellene találgatásokba bocsátkozni. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 17:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a mandula fizikális nyomásakor genny ürül. De egyértelműen nem tudják, érdemes-e kivenni a mandulám,...
        Nap, mint nap sokat telefonálok. A fülem érzékennyé válik és a torkom /garatom mindig azon az oldalon fáj, (nyelésre fáj) ahol épp sokat telefonálok.