• Tüsszögés miatti orrvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(nő)! Nem régiben (kb. 3 hete) egy erősebb tüsszögés hatására elkezdett szivárogni az orromból a vér, de csak a baloldali nyílásból. Azóta, ha kifújom az orrom vagy tüsszögök ugyanez történik, nem vérzik csak a váladék amit kifújok az véres, tehát intenzív vérzés nem fordult elő. Illetve reggel is ugyanez történik, az orrfújásnál. Szeretném kérdezni Öntől, hogy lehet valami komolyabb probléma a háttérben vagy csak az, hogy gyengék a hajszál erek az orr üregemben. A válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Ferenc

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrvérzés témában

        Tisztelt Uram! Az orrvérzés hátterében általában az orr elülső részében lévő pörkös gyulladás és kis értágulat kedvezőtlen kombinációja áll, de valóban sok egyéb, de ritka súlyosabb kórokot is ki kell zárni. Fül-orr-gégészeti vizsgálatot mindenképp javaslok, de addig is használjon naponta 5-6 alkalommal az orrnyílásokba 1-1 borsnyi semleges kézkrémet vagy Neogranormont, esetleg speciális Rinopanteina kenőcsöt.


        Kérdés: 2011. szeptember 15., 18:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 07:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: