• Fül-orr-gégészet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Több, mint 8 hónapja járok különböző orvosi kivizsgálásokra, mert egy nyomást érzek a torkomban, mely nyomás néha kiterjed a mellkasomra is. Minden leletem negatív lett (mellkas, nyaki, háti gerinc röntgen, nyelés vizsgálat, gyomortükrözés, nagy labor, pajzsmirigy ultrahang). Fül-orr gégészeten is voltam, orrsövény ferdülésen kívül nem találtak semmit. Ez a nyomás elég rejtélyes, nem tudni az okát. Okozhatja-e az orrsövényferdülésből adódó állandó orrdugulás? Vagyis az orrszívás fejthet-e ki ekkora nyomást a nyaki izomra, mert olyan érzésem van, mintha a nyaki izomnál (de belül) lenne ez a nyomás. A fejem is fáj sokszor és a fülem is. A másik kérdésem pedig, hogy tervezem a műtétet, de szeretném az orrsövény műtétet összekötni egy kisebb esztétikai korrekcióval. Végeznek-e ilyen műtétet egyben. Érthető módon nem szeretnék két műtétet, ha megoldható egyben. Szegeden van-e olyan fül-orr gégész, aki végez ilyet? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Álb Anita

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a sövényferdülés témában

        Kedves Anita! Ha minden organikus okot kizártak az orrsövényferdülésen kívül, akkor várható, hogy meggyógyul a műtéttől. Orrkorrekció és sövényplasztika végezhető egy ülésben, általában plasztikai sebész+fül-orr-gégész kell hozzá (ez lehet egy vagy 2 személy is). Szegeden sajnos nem tudok nevet mondani, mert nincs arrafelé helismeretem.


        Kérdés: 2011. szeptember 14., 19:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: