• Orrfolyás, tüsszögés már évek óta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Már pár éve jelen van az életemben ez a probléma, és szeretnék a végére járni. Az orrfolyás, tüsszögés főleg reggel és az éjszaka folyamán jelentkezik. Éjszaka annyira idegesítő, hogy sokszor aludni sem tudok tőle. Gyakran arra ébredek, hogy letapadt a váladék az orromban. Nagyon kellemetlen. Kb. 1 hónapja jöttem haza kirándulásról, akkor 1 napig nagyon fájt a torkom, de többszöri gargarizálás után megszűnt a fájdalom, így nem mentem orvoshoz. 2 hete elkezdett a jobb fülem fájni. Akkora fájdalmaim voltak, hogy csak erős fájdalomcsillapító vette ki, ráadásul be is dugult a fülem. A fájdalom egy átszenvedett nap után abbamaradt, de azóta rosszul hallok a fülemre. Elmentem orvoshoz, antibiotikumot és cseppeket írt ki, azt mondta, be van gyulladva a fülem. Beszedtem az antibiotikumot, egy hét múlva visszamentem ellenőrzősre. Még mindig gyulladt egy kicsit a fülem, továbbra is csepegtetnem kell belé. Azt mondta, orrcseppeket is kapok, mert látja, hogy kicsit náthás vagyok, és ez összefügg vele. Nem mondtam neki, hogy én mindig "náthás" vagyok. A cseppek nem igazán használnak. Még mindig folyik az orrom, és nem is hallok jól. Minek lehet a tünete ez az állandó orrfolyás, és hogyan tudom megszüntetni? Gondolom amíg ez jelen van, addig a fülem sem fog helyrejönni... Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrfolyás, füldugulás témában

        Tisztelt Hölgyem! Az állandó orrfolyás krónikus nátha tünete. Ez lehet allergiás vagy egyéb eredetű. Bármi is az oka, létezik olyan tüneti terápia, amely gyógyulást hozhat. Egyrészt kezdetnek 2 hétig napi kétszeri fizsós orrmosás NeilMed SinuRinse készülékkel, illetve ennek hatástalansága esetén szteroid tartalmú orrsprayk, másrészt allergia kivizsgálás célszerű volna. Mindezek hatástalansága esetén akár műtéti úton is lehet például orrkagylót kisebbíteni.


        Kérdés: 2011. szeptember 14., 10:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: