• Torokfájás: 6 hete nem javul

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Azt szeretném megkérdezni, hogy kb. 6 hete volt egy tüsszös mandula gyulladásom, 3 féle antibiotikumot is kaptam azóta, de sajnos még mindig vérbő a torkom és időnként annyira fáj, hogy nem tudok mit kezdeni vele. A kenet negatív lett amit levettek,erős allergiás tüneteim vannak szemem könnyezik, orrom folyik, trüsszentek. Allergia vizsgálaton még nem voltam. Összefüggésbe van ez a torokfájással? Mit tehetnék a gégészeten nem tudnak már mit mondani a negatív lelet miatt csak azt, hogy teázam. Nagyon szenvedek már ettől a helyzettől és ideges vagyok nincs-e mögötte valami komolyabb baj. Köszönöm válaszát.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokfájás, allergia témában

        Tisztelt Uram! A tüszős mandulagyulladás jellemzően 7-10 napig tart lázzal, tipikus garatképpel. A lob elhúzódását valóban okozhatja az orrlégzés bármely okból történő nehezítettsége. Én ezért az orr átjárhatóságát biztosítanám először a gyógyulás érdekében. Ehhez vagy 5-7 napig Nasivin spray vagy hasonló, náthára való készítményt javaslok, vagy alternatív módszert: NeilMed SinuRinse orröblítő használatát. "Komolyabb baj" általában nem fájdalommal és lobbal jár, de fül-orr-gégészeti vizsgálattal kideríthető, így a kollégák nyilván észlelték volna.


        Kérdés: 2011. szeptember 06., 08:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: