• Gombócérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A kérdésére a válaszolva, a szabadságom alatt gyakorlatilag teljesen elmúlt nem is éreztem, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy egy fogamat kihúzták, ezért másfél 2 hétig, napi 2-3 cataflan gyógyszeren éltem. Hétvégeken is jobban érzem magam. Az az igazság, hogy mikor az orvosok is tanácstalanok, eléggé el tudok keseredni. Régóta küzdök ezzel a dologgal és már a legrosszabb dolgokat képzelem be magamnak. Legutóbbi fül-orr gége rendelésen kaptam ismét egy antibiotikumot, annyira padlóra vágott, hogy a munkámra sem tudtam koncentrálni. Szóval aggódok, aggódok és aggódok. Lugosító tablettát és lugosított vizet kezdtem inni, figyelek az étkezésemre (amennyire tudok) és elkezdtem a rendszeres testmozgást. Sokszor már nyelésnél is észreveszem, hogy fáj a nyakam jobb oldala, nem nagyon, csak tudatja, hogy valami nincs rendben. Ha a mandulám nem gyulladt, attól még lehet góc ? A torkom egy kicsit piros és gyulladt folyamatosan, de a manduláim állítólag nem. Ezt okozhatja a Reflux ? Ha már nem érzem, hogy marja a gyomrom a sav, attól még lehet túlzott a savam (sokszor kell böfögnöm, de nem marja a torkom mióta szedem a refluxont)? Mitől lehet, hogy az egész jelenséget csak a jobb oldalamon érzékelem? A nyakamban érezhetek izomlázat, esetleg izületi gyulladást? Előre is köszönöm válaszait.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a gombóc a torokban témában

        edves Kérdező! Ha hétvégén illetve a szabadsága alatt panaszai mérséklődnek vagy szűnnek, akkor a háttérben pszihés ok, stressz is állhat. A torok gyulladását, pirosságát reflux is okozhatja. Mint már írtam, ha a Refluxon tabletta mellett panasza nem szűnt meg, akkor érdemes más hasonló, adott esetben hatásosabb szerre cserélni gyógyszerét. A gégészeti vizsgálat valószínűleg kizárta a gócot, bár nem derült ki számomra, mire kapott antibiotikumot. A rendszeres testmozgást folytassa, valószínüleg nincs oka a túlzott aggodalomra.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 13:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó