• Rákom lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, ami lehetséges, hogy csak egy egyszerű allergia, de már nem vagyok ebben biztos. Mostanában nem volt időm elmenni orvoshoz, sajnos. Az a problémám, hogy már lassan 3 hete fáj a fülem és a torkom. Nyelési nehézségeim vannak, enyhén pirosas színű a torkom, és kitapinthatóak a nyirokcsomók a nyakamon. Ha hozzáérek fájdalmat érzek. Az orrom is folyik. Sokszor kell fújnom, de nem olyan mintha náthás lennék igazán. 1 hónappal ezelőtt tüszős mandulagyulladásom volt. Az orvos Augmentint írt fel, de csak 2 napig szedtem, mert mellékhatások jelentkeztek (kiütések a bőrön). A betegségből felgyógyultam, de rá 2 hetére újra elkezdett fájni a torkom és a fülem is. Huzatot kaphattam vagy valamilyen fertőzésem van? 24 éves vagyok nem dohányzom és nem iszok alkoholt. Viszont olyan helyen dolgoztam, ahol erős vegyszerekkel dolgoznak pl: aceton, spiritusz. Azóta kezdődtek ezek a problémáim, mikor odamentem dolgozni, addig nem fájt se a torkom, sem pedig a fülem folyamatosan. Nagyon tartok attól, hogy esetleg rák is kialakulhatott.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokfájás témában

        Tisztelt Hölgyem! Az Ön által leírt tünetek inkább gyulladásra vagy fizikai-kémiai ártalomra utaló jegyek. Mindazonáltal fül-orr-gégészeti vizsgálat nélkül nehéz biztosat mondani. Az antibiotikum abbahagyásának gyakorlatával, javaslom, hagyjon fel! Amíg eljut orvoshoz használjon Corsodyl öblögetőt, esetleg NeilMed orröblítő készüléket.


        Kérdés: 2011. szeptember 01., 13:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: