• Mi az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A7 éves lányomnak ki kell venni az orrmanduláját mert már megfázáskor nem hallott a bal fülére.Ezt vizsgálatok is alátámasztják.Kérdésem az lenne:Mennyire kockázatos a műtét? -Neki,és nekem sincs fülzsírunk,miért? Nekem jó a hallásom nincs gondom. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mandulaműtét témában

        Kedves Kérdező! Az orrmandula-műtét ma már rutin, de minden műtétnek, ennek is vannak szövődményei. Ezek közül kiemelendő a vérzés, de erről pontos felvilágosítást fog adni a műtétet végző orvos és az aneszteziológus. A kevesebb fülzsír nem utal kórosra. A vezetéses halláscsökkenés a mandulaműtét indikációját jelenti, tehát a műtétre szükség van.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 20:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: