• Vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktorok!Február óta vizsgálatok sorain vagyok túl.Nyelési nehézség,fulladás,jelen pillanatban vérell keveredett köpet,amely hat hete kezdődött, mindenát éjszakát jellemzően.Refluxot diagnosztizáltak,még májusban,gégészek ,tüdőgyógyász,képalkotó vizsgálatok, MRI nyaki lágyrész,koponya,nyaki csigolya,mellkas röntgen,kontrasztanyagos nyelés röntgen,orrmelléküreg rtg,hasi,pajzsmirigy ultrahang,gyomor tükrözés,szerencsére a sav okozta problémán kívűl mást nem találtak.Viszon egy hete a gégész,amíg mások nem találták a vérzés okát endoscopia segítségével:ary terület hyperaemiás,nyelvgyöki tonsillák kp nagyok,többszörös értágulat a nyelvgyökön,a nyelv puha jól tapintható,magas tampon után bal oldali orrkagyló lelóhasztás után is hypetrophiás,többszörös értágulat a bal oldali orrkagyló alatt is.A vérzés innen szivárog.Közben elkészült a labor is:WBC-FVS 10.05,granulocyta 7.61,PLT trombocyta 239,granulocyta 75.70,lymphocyta 19.30,festett kenet segment 73%,lymphocyta 19%,hugysav 82,vas 30.4,CEA 1.0.Közben fáj a nyelőcsövem,a gyomrom,hányingerem van.Állandó stressz vesz körűl.Kérdésem az okokat illetőn,miből ered a vérzés maga,min kellene változtatnom?A labor megfelelő a problémához viszonyítva?Lehet komolyabb dolog a háttérben,ha amúgy a többi vizsgálat negatív?Köszönettel

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrvérzés témában

        Tisztelt Asszonyom! Amennyiben a képalkotó és laborvizsgálatokkal tumor jellegű eltéréseket kizártak, úgy a reflux és az említett kis értágulatok okozzák a panaszait. Ez kellemetlen, de ártalmatlan betegség. A reflux pl. Salvus ivókúrával (napi 2 dl Salvust félóránként 1-1 korty sebességgel meginni) kezelhető. Az értágulatok általában nem operálandóak, de ha orrban van mindez, akkor az orr fiziológiás sós átmosásával (pl. neilMed SinusRinse napi kétszer) a nyálkahártya szárazsága, így a vérzés jelentkezése is javítható.


        Kérdés: 2011. augusztus 21., 13:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 08:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: