• Mandulaműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        mandula mutet utan hogyan tudnam enyhiteni a fajdalmat a torkomban gyogyszereken kivul?augusztus 16.-an, kedden mutottek, kivettek a mandullamat. helyi erzestelenitest kaptam.a mutet fajt mit mondjak, de nem volt veszes. viszont ami masnaptol kezdve kovetkezett az fortelem. azota enni es beszelni alig tudok. inni mar megy valahogy,de azzal nem lakok jol :D a masik dolog hogy allandoan faj a helye, foleg ha eszek.olyankor ugy belefajdul hogy meg a fulem tove is faj, es egyszeruen muszaj lealljak az evessel.persze ettol a kedvem is elmegy...naponta 2-3x veszek be fajdalomcsillapitot. 1 kis fiolat elkeverek teaban es ugy iszom meg,majd iszok ra ismet teat.azt mar olvastam es az orvosom is megmondta hogy valoszinuleg 2 hetig ez fog lenni... azt szeretnem kerdezni hogy van-e valami modszer arrra hogy enyhitsem a fajdalmat fajdalomcsillapito nelkul,,mert hat nem elhetek csak azon. fagyit azt mondta az orvos hogy naponta max 1et szabad csak ennem, nehogy begyulladjon.honnan veszem eszre majd hogy jovok helyrefele? azt erzem hogy viszket a helye,ami a gyogyulas jele, de szerintem ez nem eleg. kerek mindenkit aki tud valamiben segiteni irjon.koszonom!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mandulaműtét témában

        KEdves Kérdező! A sebágyat nedvesen kell tartani, mert ha kiszárad, akkor húzódik, és olyankor jobban fáj, ennek legjobb módszeres a bő folyadékfogyasztás, vegyen be fájdalomcsillapítót 6 óránként, más megoldás nincs, a műtét utáni 10-12 nap sajnos ilyen.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 20., 15:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: