• Fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr Kérdéssel fordulok önhöz időközönként fülzúgást érzek a jobb fülembe mintha traktor zakatolás lenne.Magas vérnyomás,heves szívdobogást,szívzörejt nem észlelek.Ez a tünet kb 3-4 hónaplya áll fent. Egyéb betekségem infarktusom volt 1999-ben és 2001-ben. Szeretném megtudni mi áll a tünetem hátterében. Köszönöm válaszát. Tisztelettel:Németh Imréné

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a fülzúgás témában

        Kedves Németh Imréné Véleményem szerint legalább 3 területen kellene vizsgálatokat készíteni, hogy panaszainak oka kiderüljön. 1. Gégészeti vizsgálat, mely a belsőfül esetleges elváltozásaira fényt deríthet. 2. Az erek állapota: mivel Önnek már volt szívinfarktusa, feltételezhető, hogy érelmeszesedés szerepet játszhat ennek a tünetnek a létrejöttében is (pl.: a belső fület ellátó erek érelmeszesedése), a koleszterinszint mérése is értékes információval szolgálhat. (Minél magasabb a koleszterinek szintje, annál súlyosabb az érelmeszesedés, és annál fiatalabb életkorban jelentkezhet.) 3. Ha mindezekben nincs eltérés, neurológiai vizsgálat: agyi CT, MRI által vizsgálható, hogy nincs-e az agyállományban olyan eltérés, ami a fülzúgást kiváltja. Ezeket a lehetőségeket végig kell járni, magát a fülzúgást csak úgy lehet megszüntetni vagy csökkenteni, ha kiderítettük a pontos okát. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 04., 19:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: