• Mandulamütét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt!!5 éves kislányomnak 5 napja mandulamütétje volt,még cumizik.Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor szabad-e cumiznia?Kihat-e a fülére a fájdalom ha fáj a torka?láza nincs.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a mandulaműtét, cumizás témában

        Kedves Kérdező! Ha a kislányának fájna cumizás közben a torka, akkor nem cumizna. Véleményem szerint nyugodtan cumizhat, nem tudja olyan erősen szívni, hogy bármiféle gondot okozhatna ez neki.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. július 31., 11:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 05:48

        Tudjon meg többet: mandulaműtét, cumizás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. egy éve küzdök a torkommal, manduláimmal. Ez egész egy mandulagyulladással indult, amire Levofloxacin Sandoz 500 kaptam, majd ebőől lett egy reflux (volt tükrüzés), erre jelenleg is NoAcid-ot szedek (2x1), de a torok és...
        Tisztelt Doktor Úr! 1éves lányom hetek óta nem reagál a mély hangokra, magasoktól keservesen sír, csettibtésre, tapsolásra nem reagál. Gügyögés, beszédkezdemény abbamarat(7hósan voltak szókezdemények), szinte semmit nem mond. Sokat sír,...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a szoptatás alatt lehet-e a alkalmazni a szteroidos orrsprayket orrpolip kezelésére? Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Uram! 6 éves kisfiam betegeskedésével kapcsolatban szeretném önt kérdezni.Kb. két és fél hete belázasodott és másnapra hasmenése lett. Gondoltuk és a doktornőnk is ezt erősítette meg ,hogy elkapott egy nyári vírust. Két napik...
        Tisztelt DoktorÚR! 4 hete volt tüszős mandulagyulladásom Ospamax 1000 mg-os tablettát kaptam napi 2-szer,visszamentem a garatív még piros volt,de már tüsző nem látszódott azt mondta az orvosom.Most újra begyulladt de most csak enyhe...
        JÓ napot DR.nő. Orrmelléküreg röntgen felvételen voltam, mert régen volt egy cysztám az arcüregemben, amit ellenöriztetni akkartam de most nem igazolodótt. Eredmény: A jobb arcüreg alsó és lat. falának ny.-ja megvastagodott. Panaszom nincsen....
        JÓ napot DRúr. Orrmelléküreg röntgen felvételen voltam, mert régen volt egy cysztám az arcüregemben, amit ellenöriztetni akkartam de most nem igazolodótt. Eredmény: A jobb arcüreg alsó és lat. falának ny.-ja megvastagodott. Panaszom...
        Tisztelt Doktor úr! Én érdeklődtem Önnél az alábbi panaszaimmal korábban: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/ful-orr-gegeszet/145466 .Ezeket a korábban már leírt panaszokat kiegészíteném néhánnyal, illetve csatolom az akkor is...
        Strandolás óta be van dugulva a fülem, nem jön ki a folyadék belőle, mert belül duzzadt, még a fülpálcika sem megy bele a jobb fülebe, mint a balba. Kezeltem boramid fülcseppel eleinte, javult kicsit és tisztult, aztán megmosattam. 2x mosták...
        Kedves DoktorNő! 2 hete tüszős mandulgyulladást kaptam.2 napra rá már szedtem az Ospamax 1000 mg-os antibiotikumot napi 2-szer 1-et írt fel az orvosom.2 nap mulva lement a lázam.Úgy tűnt teljesen rendbe jött rózsaszín színű és nem volt rajta...
        Tisztelt Doktor Úr! Ez a fiam esete és az Ő nevében szeretnék kérdezni. Júliusban a Balatonba történt fürdőzés után begyulladt a bal fülem, nyomás érzékennyé vált, majd pár nap múlva egy kicsit véres váladék kezdett ürülni....
        Tisztelt Doktor úr! Lehetséges, hogy gégerákom van? Csatoltam egy képet, amit én fényképeztem a torkomról. 27 éves vagyok, sajnos kb 7-8 éve dohányzom változó intenzitással. Van mikor naponta 1-3 szálat szívok csak el, de van mikor...
        Tisztelt Doktor Úr! Már többször voltam a fül orr gégészeten a problémáim miatt. Az állam alatz be van dagadva, mintha tokám lenne, lepedékes a nyelvem, nehezen nyelek. Először azt mondták, hogy nyálmirigy, nincs vele teendő. Aztán azt,...
        Üdvözletem! Olyan problémám lenne ,hogy körülbelül 3 hónapja volt orrsövény ferdülés műtétem, majd kb 2 hónapja elkezdtem köhögni esténként nehéz légzés néha a tüdőm sípolt is halkan.. Voltam arc és melkas röntgenen 3-4 hete...
        Tisztelt Doktorúr! Június közepén kezdődött a problémám. Fájt a torkom,hideget ittam a hűtőből. Probáltam magam meggyógyîtani,de végül június 29.-én elmentem orvoshoz és Zinnatot írt fel,beszedtem, de nem lett teljesen jó, es a nyaki...
        Kedves Rajmund! Kislányom (5 éves) Balatonon nyaralt a mamánál, amikor is a sok fürdés után megfájdult a füle. Rögtön a fülészetre mentek, ahol kimosták a füleit és az egyik fülén külső hallójárat gyulladást diagnosztizáltak, és 5...
        Üdvözlöm Doktor úr!! Tanácsát szeretném kikérni. Múlthéten hétfőn (2015. augusztus 3.) ki mosták a fülem, egy 4-5 napig tartó masszív füldugulás után. Pár napig nagyon jó érzés volt,hogy tiszta a fülem,végre hallok és nyugodtan...
        Tisztelt Doktornő! Egy fél éve kezdett el fájni a torkom, mellette pedig éreztem még, hogy állandóan csorog le a váladék az orromból a garatba, meg reggelenként eldugult az orrom. Először 1-2 hetenként, majd utána állandóan nyílalt a...
        Tisztelt Doktor Úr! Két hónapja a jobb oldali fülemet orvosi fecskendővel meleg vízzel erőteljes fecskendezéssel kimostam, mely során egy nagy darab szennyeződés távozott a fülemből. Ekkor rövid időre rendbe jött a hallásom, de egy-két nap...
        Tisztelt Doktornő! Orrszondával vizsgáltak, és azóta az orromban keletkező váladék lecsurog a garatba, gyomorba. Ez viszont diszkomfort érzést kelt a gyomromban. Lehetséges, hogy az orrszondával sértettek valamit, idővel...