• Mandulamütét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt!!5 éves kislányomnak 5 napja mandulamütétje volt,még cumizik.Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor szabad-e cumiznia?Kihat-e a fülére a fájdalom ha fáj a torka?láza nincs.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a mandulaműtét, cumizás témában

        Kedves Kérdező! Ha a kislányának fájna cumizás közben a torka, akkor nem cumizna. Véleményem szerint nyugodtan cumizhat, nem tudja olyan erősen szívni, hogy bármiféle gondot okozhatna ez neki.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. július 31., 11:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 05:48

        Tudjon meg többet: mandulaműtét, cumizás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Uram, Korábban írtam hetek óta húzódó lázról és torokfájásról. Válaszként azt írta, hogy a vérvizsgálatból sokminden kiderülhet. Az eredmények alapján Epstein-Barr vírus 2 típusa van a szervezetemben: IGM/Elisa illetve...
        Tisztelt Doktor Nő!! Olyan problémám lenne, hogy a bal fülem zúg, valamikor folyamatosan cseng, de pl fekvésnél pulzáló sistergő hangot hallok. Gondolom a vér áramlását. Utánaolvasva ennek kissé megijedtem és félek valami komoly probléma...
        Tisztelt Doktor Úr!! Olyan problémám lenne, hogy a bal fülem zúg, valamikor folyamatosan cseng, de pl fekvésnél pulzáló sistergő hangot hallok. Gondolom a vér áramlását. Utánaolvasva ennek kissé megijedtem és félek valami komoly probléma...
        Kedves Doktornő!, A panaszom a következő: torokgyuszival kezdődött amire először gyulladáscsökkentőt kaptam a háziorvostól, az nem hatott, aztán egy 3 napos antibiotikum, az sem, aztán a augmentint az sem. Na akkor elmentem fül-or...
        Tisztet webbeteg, Aki tud segítsen nekem, mert mindent megpróbáltam már, de semmi eredménye. 2 hete 39fokos lázam van torokgyulladással, semmilyen gyógyszer, semmilyen kúra nem segített semmit. A Cataflam az egyedüli ami leviszi a lázamat és...
        Tisztelt Doktor!Már többször kértem véleményét fülészeti problémámmal kapcsolatban,konkrétan egy visszatérő mélyhangú fülzúgással járó fülkürt működési zavar miatt,mely már több mint 1 éve visszatér.Ma kézhez kaptam ct...
        Tisztelt Doktor Úr! A torkomban(garatfalon?) már jó ideje felfigyeltem különféle sárgás kinövésekre, dudorokra, amit le is fotóztam. Kb 3 éve volt egy mandulaműtétem, ezek már az előtt is jelen voltak, de nem tulajdonítottak neki...
        Tisztelt Doktor Úr ! A múlt héten erős fülzúgásos és mély hangokra kiható hallás csökkenés miatt nootropil-os szteroidos infúzió kúrát kellet kapnom. Már az első adag infúzió nagyfokú javulást hozott, és mára a hallásproblémám...
        Tisztelt Doktor Úr! Struma műtétem lett volna elaltattak de a tömeges nyelvgyöki mandula miatt nem tudtak altat elkezdett vérezni, szakrendelésen nem tüntették ezt fel. Fül orr gégészeti klinikára küldtek de ott azt mondta az orvos nyelvgyöki...
        Kedves Doktornő! Számomra kicsit furcsa problémával fordulnék önhöz.Körülbelül két hete kezdtem el érezni,hogy a nyakam bal oldala "húzodik".Az állkapcsom alatti részen.Sajnos jobban nem tudom kifejezni.Nem fájdalmas,inkább csak...
        Tisztelt Dr Gerencsér Emőke!Köszönöm mindenre kiterjedő részletes válaszát,s hogy foglalkozott a problémámmal.Azonban egy néhány dologban félre értés történt.Azt próbáltam Önnek elmondani,hogy a tavaly tavasszal első ízben történt...
        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Kisfiam most 17,5 hónapos. Az elmúlt 3 hónapban 3-szor volt náthás. Orrsziporszit, Sterimart és Nasivin (1-6 éveseknek) orrsprayt használtunk. A szokásos 2 hét után kijött a náthából, de ha este nem kap...
        Tisztelt Doktornő!Soha életemben nem volt probléma a fülemmel,egészen egy évvel ezelőttig.Akkor egy enyhe vírusos torokgyulladás kapcsán találkoztam először a fülkürthurut diagnózissal.A dobhártyám mindkét oldalon behúzódott,de csak a bal...
        Tisztelt Doktor! 1 hónapja megjelent a fülkürtömön egy ilyen pattanásszerű képződmény, ami gennyes volt. Azt kinyomtam de még nagyobb lett, szóval hagytam, hogy magától leszáradjon, és sikerült, két hete el is múlt. Azonban a mai nap...
        Tisztelt doktor Nő/ Úr! Az a problémám hogy márciusban elmentem a háziorvoshoz mert fájt az arcom, ő pedig elküldött röntgentre! A lelet pozitív lett: Sinusitis maxillaris Chronica! Viszont erre semmilyen kezelést nem kaptam! Aztan rá egy hétre...
        Tisztelt Doktor!A korábbiakban már kerestem Önt fülészeti kérdésemmel,mely sajnos azóta sem oldódott meg.Tavaly áprilisban kezdődött egy fülkürt huruttal,mely néhány hétig mély hangú fülzúgással keserítette meg az életem.Négy és fél...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét, segítségét kérni a következőben : Kisfiam 3 éves és kb másfél éve nappal mindig a száján veszi a levegőt, éjjel pedig legtöbb esetben orron, horkolás nélkül, de szájlégzés is előfordul. A...
        Tisztelt Doktor Úr! Minap írtam Önnek és válaszolt is amit nagyon szépen köszönök. Kihúzták a délelőtt folyamán a fogamat ami elvileg okozhatta a november óta fent álló arcüreggyulladást. Kérdeztem az orvost, aki elrohant az asszisztens...
        Tisztelt Doktor Úr!! Szeptember 17én kihuzták a bal felső 7esemet. Novemberben kezdődtek a panaszaim, arcüreggyulladásom lett. Ez folyamatosan fent állt akármennyi antibiotikumot beszedtem. Március 10én elmentem fül-orr-gégész szakorvoshoz, aki...
        Kedves Doktornő! Két évvel ezelőtt ráestem a nyakamra elölről, és belső zúzódást szereztem. Amíg fertőzésveszélyben voltam, két hetet kórházban töltöttem. Az egyik hangszálam elvileg megnyúlt. A hangom kb fél évig normál...