• Mi okozhatja a feltünően sötét fülzsírt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 éves kisfiam mindkét fülében feltünően fekete és sok a fülzsír. Ezt a jelenséget kb múlt november óta észleljük nála. Jártunk vele az SZTKban is, de a tenyésztésre levett mintában nem találtak kórokozót. A gyereknek láthatóan semmilyen panasza nincs, nem fáj, nem viszket a füle - engem mégis aggaszt a dolog, mivel pár nap után szinte "kifolyik" a fülkagylóba is, ha szándékosan nem nézem a gyerek fülét akkor is észrevehetően "koszos". Mi lehet mindennek az oka és mit tehetünk ellene? Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a sötét fülzsír témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy a kisfia fülében "idegentest", akár egy hajszál vagy valami más van, ami fülzsír termelésére serkenti a fülét. Érdemes lenne ismételten elmenni gyermekfülészetre és a kisfia fülének kimosását kérni, hátha azzal megszabadul a fülzsírtól.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. július 29., 22:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 05:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: