• Jobb oldali haangszalagból eltávolított szövet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két napja ülök a fül-orr gégészeten hiába, az engem műtő orvos tegnap elment, ma le sem jött szakorvosi rendelésre, de kiadták a szövettani leletet. Meg szerettem volna beszélni vele az egyensúlyzavaromat, mely már annyira nagyfokú, hogy leestem a múlt héten is a buszról leszállva, utazni csak két kézzel kapaszkodva tudok, ha behunyom a szemem, olyan, mintha dőlnék el.Ez már évek óta tart, sajnos míg fel nem számolták a körzeti kórházat, nem vizsgáltattam ki, most csak egy maradt, s valamilért én az orvosoknak nagyon unszimpatikus vagyok, mert a felkért főorvos lepasszolta a műtétemet egy arab orvosnak, aki most azt üzente az asszisztensnőn keresztül, hogy majd menjek ismét a jövő héten. Mindent Önöktől tudtam meg, azt sem tudtam, hogy nem lehet beszélni két hétig legalább. Itthon volt a lányom, mert meghalt az apja, beszéltem suttogva. Tegnap suttogva beszéltem, úgy adtam oda a zárót kontrollra menve egy szőke asszisztensnőnek, aki kiabálni kezdett rám, hogy rekedt a hangom, biztosan cigarettázom. Mérsékeltem a dohányzást, most jelentkeztem nikotin leszokató terápiára. Mivel a hangommal öt éve volt gond, még a hangképzést is tanulnom kell, de ahová nikotin elvonóra jelentkeztem, ott van pulnitológia - azt hiszem, így nevezik. Kihez forduljak az egyensúly zavarommal, ez az egyik kérdésem, az állandó migrénemmel és az arcüregi feszüléssel, a bal oldali fülfájdalmammal, mikoir ez az egy kórház van az egész megyében most már? Amiért eredetileg írtam, az a szövettan, amit az asszisztensnő ma kiadott - nem értem, miért csak a jobb oldali hangszalagból vizsgálták -: Dyskeratoricus laphámmal fedett fibroepithelialis szövetrészletek láthatók, a hám alatti kötőszövetben kifejezett vizenyővel, valamint enyhe idült. llobos beszűrődéssel. Malignitásra utaló szöveti jelek nem láthatók. Idült layngitis a beavatkozás megnevezése. Ezt sem tudom, mit jelent és mi okozhatta, mert nekem azt magyarázta, hogy a gyomorsav marta ki a bal oldalon a hangszalagokat, a jobbon tlalált polip darabkát. Köszönöm előre is válaszát, elnézést, mert hosszú voltam, de tehetetlen vagyok.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Asszonyom! A szövettan lényegében a dohányzás és/vagy reflux okozta krónikus irritáció következményeit írta le. Nem tumor, és ez jó. Ha a bentfekvése során az egyetlen megyei kórházban nem tudtak sort keríteni a kivizsgálásra és a szerteágazó panaszok kezelésére, akkor nem tudok mást tanácsolni, mint hogy magán egészségügyi szolgáltatót keressen, esetleg alternatív körben is.


        Kérdés: 2011. június 30., 10:25; Megválaszolva: 2011. július 01., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: