• Mandula műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel doktor/nő! Édesanyám 56 éves,tavaly tályogos mandulagyulladása volt, többször fel kellett vágni neki a genny miatt. Az orvosa a torokmandula kivételét javasolta, mert visszajöhet és kihathat az ízületekre is. Kérdésem, hogy ebben a korban érdemes-e/lehet-e kivetetni a manduláját? Mire kell figyelni a műtét után. Egyébként nem beteges és nem is volt a mandulájával problémája korábban. Köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mandulaműtét témában

        Kedves Kérdező! A tályogos mandula abszolút műtéti indikáció, korra való tekintet nélkül. A műtét után rendszeresen kell fájdalomcsillapítót szedni az első napokban/hetekben. A vérzésveszély az első 10 nap körül é ezen belül az első 24 órában a legnagyobb, ilyenkor kerülni kell a meleg fürdőt, napon ne legyen, pépes ételt egyen, kerülje a fizikai aktivitást!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 26., 11:37; Megválaszolva: 2011. június 27., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: